Ndryshimi i fundit është bërë:
14 nëntor 2019 në ora 11:13.
MacedonianEnglishAlbanian
header_al
Java Globale e Parave, 12-18 Mars, 2018
E hënë, 12 Mars 2018 12:39

Rreth Javës Globale të Parave:

Fushatë për të rritur ndërgjegjësimin tek fëmijët dhe të rinjtë që të frymëzohen të mësojnë për çështje të lidhura me financa, për jetë dhe sipërmarrje. Kjo nismë vjen nga organizata globale jofitimprurëse Child & Youth Finance International (CYFI) në bashkëpunim me Organizatën për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD). CYFI punon në ristrukturimin e sistemeve financiare me qëllim të aftësimit ekonomik dhe social të fëmijëve dhe të rinjëve në mbarë botën.

Java globale e parave ka filluar në vitin 2012 dhe atëbotë ka përfshirë 7,8 milionë fëmijë dhe të rinjë të më shumë se 23,700 organizatave në 137 vende.

Cili është qëllimi i Javës Globale të Parasë?

Fëmijët dhe të rinjtë e sotëm duhet të aftësohen t’a kuptojnë rëndësinë e financave dhe të jenë të pajisur me aftësitë që duhet t’i shfrytëzojnë për të krijuar mjete personale për jetesë. Të rinjtë të mësojnë me mençuri t'i menaxhojnë paratë e tyre. Gjithashtu, fëmijët dhe të rinjtë përforcohen dhe u oforhet ndihmë të krijojnë një valë pozitive që do ta zhvillojnë ata, tek familjet e tyre dhe tërë komuniteti.

 

më tepër...

 
N J O F T I M
E enjte, 01 Mars 2018 11:38
Në lidhje me Shpalljen për zbatimin e trajnimit dhe provimit profesional për kryerjen e aktiviteteve të avokimit në sigurime dhe trajnimit dhe provimit profesional për kryerjen e aktiviteteve të brokerimit në sigurime të shpallur më datë 23.02.2018, Ju njoftojmë se që nga dita e sotme - 01.03.2018 (ora 10) janë plotësuar kapacitetet për pjesëmarrje në trajnim dhe provim profesional.

Për shkak të arsyeve të sipërpërmendura, Aplikimet/kërkesat për pjesëmarrje në...
Lexo ma...
 
N J O F T I M për realizimin e trajnimit dhe provimit profesional për kryerjen e aktiviteteve të avokimit në sigurime
E premte, 23 Shkurt 2018 12:31
Agjencioni i Mbikëqyrjes së Sigurimeve informon publikun se do të organizojë trajnim dhe dhënie të provimit profesional për kryerjen e aktiviteteve të përfaqësimit në sigurime (në tekstin e mëtejmë: trajnim dhe provim profesional për përfaqësues).Trajnimi për përfaqësues në një periudhë prej 3 ditësh (gjithsejt 18 orë mësimi) do të realizohet në periudhën 22-24.3.2018, në ambientet e "Universitetit Europian" i cili gjendet në Bul. "Klimenti i Ohrit"...
Lexo ma...
 
THIRRJE PËR DORËZIM TË OFERTAVE
E martë, 06 Shkurt 2018 14:17
Agjencioni i Mbikqyrjes së Sigurimeve ka nevojë për shërbime arsimore nga edukatorë, me qëllim të kryerjes së trajnimit dhe provimit profesional për kryerjen e aktiviteteve të avokimit të sigurimeve si dhe për kryerjen e trajnimit dhe provimit profesional për kryerjen e veprimtarisë së sigurimeve dhe brokerimit, në vitin 2018.

Për këtë qëllim, Agjencioni i Mbikqyrjes së Sigurimeve realizon një procedurë për:

-         ...
Lexo ma...
 
N J O F T I M për realizimin e trajnimit dhe provimit profesional për kryerjen e aktiviteteve të brokerimit në sigurime
E premte, 23 Shkurt 2018 12:37
Agjencioni i Mbikëqyrjes së Sigurimeve informon publikun se do të organizojë trajnim dhe provim profesional për kryerjen e aktiviteteve të brokerimit në sigurime (në tekstin e mëtejmë: trajnim dhe provim profesional për broker).Trajnimi për broker në një periudhë prej 4 ditësh (gjithsejt 27 orë mësimi) do të realizohet në periudhën 22-24.3.2018 dhe 31.3.2018, në ambientet e "Universitetit Europian" i cili gjendet në Bul. "Klimenti i Ohrit" nr.68 në Shkup.

Datat e...
Lexo ma...
 
Konferencë Rajonale e Aktuarëve - 22 Shkurt 2018
E martë, 20 Shkurt 2018 10:19
SC XPRIMM International në bashkëpunim me Agjencionin e Mbikqyrjes së Sigurimeve organizon konferencë rajonale aktuariale, e cila për herë të parë do të mbahet në Shkup më 22 shkurt 2018.

SC XPRIMM International SRL në të kaluarën u promovua si një institucion cilësor i cili ndjek zhvillimin dhe trendet e sigurimit, me theks të veçantë në vendet e Europës Qendrore, Lindore dhe Juglindore dhe në vendet e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BShP) dhe nga të gjitha...
Lexo ma...
 
Ngjarje përmbyllëse me rastin e projektit të binjakëzimit "Harmonizimi i mëtejshëm me BE-në në fushën e sigurimit dhe rritja e operacioneve të tregut"
E martë, 28 Nëntor 2017 08:57
Me qëllim të harmonizimit të mëtejshëm me legjislacionin e BE-së në fushën e sigurimit dhe rritjes së operacioneve të tregut, Ministria e Financave në bashkëpunim me Agjensinë për Mbikëqyrje të Sigurimeve dhe Fondacionin Ndërkombëtar Iberoamerikan në 21 muajt e fundit punoi në projektin e binjakëzimit me çrast më 17 nëntor 2017 realizoi ngjarjen përmbyllëse. Projektin e realizoi Drejtoria e Përgjithshme e Sigurimeve dhe Fondeve të Pensioneve të Mbretërisë së...
Lexo ma...
 
« FilloPara12345678910TjetriFund »

Faqe 5 nga 16

Anketë

A mendoni se faqja jonë e internetit i plotëson nevojat tuaja?
 
A mendoni se informacionet në faqen tonë të internetit janë lehtë të disponueshme?
 

 

 

  • Dokumentacioni i nevojshëm
  • Tarifa
  • AMS Misioni
  • Raportet Kuartale
  • Pyet AMS
  • Ligje
  • Regjistër të shoqërive të sigurimit