Последната промена е направена на:
19 јули 2019 во 07:46 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Седници на совет
Седница одржана на 04.01.2017
 1. Одлука за спроведување на обука и полагање на стручен испит за вршење работи на застапување во осигурување во 2017 година;
 2. Одлука за спроведување на обука и полагање на стручен испит за вршење на осигурително брокерски работи во 2017 година;
 
Седница одржана на 28.11.2016
 • Решение за издавање согласност за вршење на функцијата член на орган на управување на Друштвото за животно осигурување УНИКА ЛАЈФ А.Д. Скопје на лицето Дритон Азизи,
 
Седница одржана на 31.10.2016
 • Решение за издавање на согласност за вршење на функцијата член на Управниот одбор на Акционерското друштво за осигурување ВИНЕР ЛАЈФ - Виена Иншуренс Груп, Скопје, на лицето Димитрија Димов,
 
Седница одржана на 03.10.2016
 • Решение за издавање на согласност за вршење на функцијата член на орган на управување во САВА осигурување а.д. Скопје за лицето Петер Скварча,
 • Решение за формирање на Комисија за избор на најдобар  истражувачки труд од областа на управување со ризици и осигурување во Р. Македонија за 2016 година,
 
Седница одржана на 20.09.2016
 • Решение за издавање на согласност за стекнување на квалификувано учество во Осигурително брокерското друштво К МК БРОКЕР АД Скопје
 
Седница одржана на 16.09.2016
 1. Решение за издавање на согласност за индиректно стекнување на квалификувано учество во Друштвото за осигурување САВА осигурување а.д. Скопје.
 
Седница одржана на 02.09.2016
 1. Решение за издавање на согласност за измена на Статутот на Друштвото за осигурување ИНСИГ –Македонија АД Скопје;
 2. Решение за издавање на согласност за промена на називот на Друштвото за осигурување ИНСИГ –Македонија АД Скопје;
 3. Решение за издавање на согласност за промена на седиштето на Друштвото за осигурување ИНСИГ –Македонија АД Скопје;
 4. Решение за издавање на согласност за измена на  Статутот на САВА осигурување а.д. Скопје;
 5. Решение за издавање на дозвола за вршење на осигурително брокерски работи на  Осигурително брокерското друштво ПЕТРОЛ-ОИЛ БРОКЕР АД Скопје;
 6. Одлука за изрекување мерки на супервизија за ОБД ВИАСС;
 7. Одлука за изрекување мерки на супервизија за Осигурување Македонија;
 8. Одлука за изрекување мерки на супервизија за Сава;
 9. Одлука за изрекување мерки на супервизија спрема Друштвото за осигурување Триглав Осигурување АД Скопје.
 
Седница одржана на 23.08.2016
 1. Решение за издавање дозвола за воведување на нова класа на осигурување на КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ АД - Друштво за осигурување на живот, Скопје,
 2. Решение за издавање согласност за измена на Статут на КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ АД - Друштво за осигурување на живот, Скопје,

 

 
Седница одржана на 04.08.2016
 1. Решение за издавање согласност за член на орган на управување на Друштвото за животно осигурување УНИКА ЛАЈФ АД Скопје за лицето Емил Кратовалиев,
 2. Решение за издавање дозвола за вршење работи на застапување во осигурувањето на Акционерското друштво за застапување во осигурување Л.И.Ф.Е. Македонија АД Скопје
 
Седница одржана на 28.07.2016
 1. Решение за издавање согласност за измена наСтатутот на друштвото за осигурување ИНСИГ Македонија АД Скопје
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

 • Потребна документација
 • Тарифник на АСО
 • Мисија
 • Квартални извештаи
 • Прашајте ја АСО
 • Закони
 • Регистар на друштва за осигурување