Последната промена е направена на:
21 октомври 2019 во 14:37 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Доделена награда на Агенцијата за супервизија на осигурување

PFZ_6620    На 17-ти февруари на свечен и достоен начин Стопанската комора на Македонија како најстарата и најбројната бизнис асоцијација во земјата ја одбележа  95 годишнината од своето постоење и функционирање. На оваа манифестација како партнер на Комората беше поканета и Агенцијата за супервизија на осигурување. Во работен дух, во присуство на реномирани претставници од  бизнисот, науката и од бизнис-асоцијациите беше организирана тркалезна маса на тема: „Позицијата на малите земји во меѓународната економија – предности и недостатоци“ . Присутните имаа можност да слушнат интересна дебата и дискусија.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Во рамки на манифестацијата, на Агенцијата за супервизија на осигурување и беше доделена Наградата за најдобар партнер на Стопанската комора на Македонија од државните институции за 2016 гпдина. Ова е резултат на досегашната одлична соработка меѓу двете институции и исто така, претставува добар поттик за понатамошно успешно работење.

PFZ_5656

 
Спроведена обука за вработените во Агенцијата за супервизија на осигурување
Во насока на континуирана едукација и стручно усовршување на вработените, претходно воспоставената соработка на Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) и Централната банка на Холандија (De Nederlandsche Bank- DNB) продолжи и  во 2016 година.

 

 На 1 и 2 март 2016 година, во...
 
Одбележување на Денот на осигурувањето, 1 ноември, 2015 година
   Агенцијата за супервизија на осигурување, по повод  одбележување на Денот на осигурувањето,  1-ви ноември, пред претставници од осигурителната индустрија и претставници од други државни институции и регулаторни тела, одржа свечена манифестација.

   На...
 
Приказ на предавачи и содржини на конференцијата
г. Питер БРАУМУЛЕР - раководител на Сектор за супервизија на осигурување во FMA, Австрија, член  на Извршниот комитет на IAIS, заменик-претседател на  Одборот на EIOPA

Премин од Солвентност I на Солвентност II - предизвик за друштвата за осигурување и...
 
Предизвици и трендови на глобалната осигурителна индустрија и нивното влијание на осигурителната индустрија во Македонија
Агенцијата за супервизија на осигурување на 11 септември 2015 година, организираше еднодневна конференција насловена „Предизвици и трендови на глобалната осигурителна индустрија и нивното влијание на осигурителната индустрија во Македонија“.

Конференцијата имаше за...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 3 од 12

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување