Последната промена е направена на:
21 февруари 2019 во 09:23 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Меѓународна соработка

Заради обезбедување на ефикасна супервизија и регулатива на осигурителниот пазар и на финансискиот сектор во Република Македонија, Агенцијата за супервизија на осигурување соработува со Министерството за финансии, Народната банка на Република Македонија, Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија и со други органи и институции во земјата и во странство. Обемот, содржината и формата на соработка подетално меѓусебно ги уредува Агенцијата со надлежните органи и институции. Договорните страни, секоја во рамки на своите овластувања и надлежности се согласни да соработуваат и да укажуваат взаемна помош и поддршка.

 

Корисни линкови

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување