Ndryshimi i fundit është bërë:
17 maj 2019 në ora 12:14.
MacedonianEnglishAlbanian
header_al
Shënimi i Javës globale të parave
E premte, 18 Mars 2016 15:52

Trupi koordinativ i institucioneve rregullatore, sa i përket edukimit financiar në Republikën e Maqedonisë, në të cilin marrin pjesë përfaqësues të Bankës Popullore, Ministrisë së Financave, Komisionit të Letrave me Vlerë, Agjencisë së Mbikëqyrjes së Sigurimeve dhe Agjencisë së Mbikëqyrjes së Financimit Kapital të Sigurimit Pensional  edhe këtë vit, tanimë tre vjet rresht, e shënon Javën Globale të Parave brenda periudhës kohore nga data 14 deri më 20 mars të vitit 2016.

Java Globale e Parave organizohet në nivel botëror nga viti 2012, në kuadër të së cilës organizohen mbi 3000 aktivitete, në të cilat përfshihen mbi 5,6 milionë fëmijë dhe të rinj në më shumë se 124 vende dhe njëkohësisht në to punojnë 962 organizata dhe institucione. Kjo iniciativë globale e ngritë vetëdijen tek të rinjtë përmes mësimit për atë se si funksionojnë paratë, duke e përfshirë kursimin, punësimin dhe sipërmarrësinë. Çdo vit të rinjtë bisedojnë, lexojnë dhe mësojnë për sistemet ekonomike dhe financiare përmes aktiviteteve të ndryshme që i implementojnë institucionet shtetërore. Qëllimi i Organizatës Ndërkombëtare për Edukimin Financiar të Fëmijëve dhe Rinisë është t’i stimulojë të rinjtë të investojnë në ardhmërinë e tyre, duke e theksuar rëndësinë e edukimit të hershëm financiar, me ç’rast do t’u ndihmojë të vetëdijesohen për të drejtat e tyre financiare, do t’ua lehtësojë qasjen deri te shërbimet financiare dhe do t’i zhvillojë aftësitë e tyre financiare. Tema e sivjetshme e Javës Globale të Parave është: “Merr pjesë, kurse me zgjuarsi!”, me synim që të rinjtë të mësojnë të kursejnë për ardhmërinë e tyre.

 Agjencia e Mbikëqyrjes së Sigurimeve dhe institucionet e tjera, përfaqësuesit e të cilave e përbëjnë trupin koordinativ, do të mbajnë ligjërata për pjesëmarrësit nga shkollat fillore dhe të mesme të Maqedonisë, përmes së cilave më për së afërmi do të njoftohen me paratë, rëndësinë e tyre, shkëmbimin, historikun, përpunimin, pastaj me kursimin, inflacionin, politikat monetare dhe ngjashëm.

 
Broshurë për sigurimet në bujqësi
E martë, 15 Mars 2016 09:13
Agjencia e Mbikëqyrjes së Sigurimeve publikoi Broshurë për sigurimet në bujqësi, e cila ka për qëllim ta promovojë blerjen e policave për sigurim bujqësor, si një mënyrë efikase për mbrojtjen e produkteve bujqësore nga rreziqet që kanë të bëjnë me kushtet klimatike, fatkeqësitë natyrore, dëmtuesit dhe sëmundjet.

Në Broshurë shpjegohen nocionet kryesore dhe parimet e sigurimeve në bujqësi, përmes trajtimit të veçantë të sigurimit të të mbjellave dhe frutave...
Lexo ma...
 
U zbatua trajnimi për të punësuarit e Agjencisë së Mbikëqyrjes së Sigurimeve
E enjte, 03 Mars 2016 13:57
Në drejtim të edukimit të vazhdueshëm dhe përsosjes profesionale të të punësuarve, bashkëpunimi i vendosur paraprakisht i Agjencisë së Mbikëqyrjes së Sigurimeve (AMS) dhe Bankës Qendrore të Holandës (De Nederlandsche Bank- DNB) vazhdoi edhe në vitin 2016.  

 

Më datë 1 dhe 2 mars 2016, në selinë e AMS-së, nga ana e ekspertëve të DNB-së, u realizua trajnimi me qëllim të shkëmbimit të njohurive dhe përvojave në pjesën e zbatimit të mbikëqyrjes...
Lexo ma...
 
Çmime për fëmijë, me krijimet më të mira për sigurimin dhe kursimin
E premte, 04 Dhjetor 2015 15:39
Shkup, 4 dhjetor 2015 (AMI) – Ministria e Financave, Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë dhe Agjencia për mbikëqyrjen e sigurimeve, sot i ndanë çmimet për krijimet më të suksesshme në artin figurativ dhe letrar të paraqitura në konkurs me rastin e Ditës së Kursimit – 31 Tetori. Çmimet i ndau Zëvendëskryetari i Qeverisë dhe ministër i Financave Zoran Stavreski, Guvernatori i BPRM Dimitar Bogov dhe kryetari i Këshillit të Ekspertëve të Agjencisë për...
Lexo ma...
 
Java Globale e Parave
E mërkurë, 09 Mars 2016 09:44
Java Globale e Parave mbahet çdo vit, në gjysmën e dytë të muajit mars. Këtë vit Java Globale e Parave do të shënohet në intervalin kohor nga data 14-20 mars. 

Çka është Java Globale e Parave? (Global Money Week-GMW)

Java Globale e Parave (GMW) është manifestim për ngritjen e vetëdijes lidhur me financat dhe mënyrën e përdorimit të tyre. Qëllimi është të edukohen fëmijët dhe të rinjtë lidhur me financat, kursimin, krijimin e ekzistencës, punësimin...
Lexo ma...
 
Njoftim për zbatimin e trajnimit dhe provimit profesional për ushtrimin e veprimtarisë së ndërmjetësimit në sigurime dhe provimit profesional për ushtrimin e veprimtarisë së brokerit në sigurime
E martë, 23 Shkurt 2016 16:04
Agjencia e Mbikëqyrjes së Sigurimeve e informon publikun se do të organizojë trajnim dhe provim profesional për ushtrimin e veprimtarive të ndërmjetësimit në sigurime (në tekstin në vijim: trajnim dhe provim profesional për ndërmjetësues) dhe trajnim dhe provim profesional për ushtrimin e veprimtarisë së brokerit në sigurime (në tekstin në vijim: trajnim dhe provim profesional për broker).

 Trajnimi për ndërmjetësues, në kohëzgjatje prej 3 ditësh (gjithsej 18...
Lexo ma...
 
Shënimi i Ditës së Sigurimit, 1 Nëntori i vitit 2015
E enjte, 05 Nëntor 2015 12:29
 Agjencia për mbikëqyrjen e sigurimeve, me rastin e shënimit të Ditës së Sigurimit, 1 Nëntori, para përfaqësuesve të industrisë së siguracionit dhe përfaqësuesve të institucioneve të tjera shtetërore, si dhe të organeve rregullatore, mbajti një manifestim solemn.

Në këtë manifestim, fjalë përshëndetëse mbajti z. Zoran Stavreski, Zëvendës Kryetar i Qeverisë dhe Ministër i Financave, z. Dimitar Bogov, Guvernator i Bankës Popullore të Maqedonisë dhe z...
Lexo ma...
 
« FilloPara12345678910TjetriFund »

Faqe 7 nga 14

Anketë

A mendoni se faqja jonë e internetit i plotëson nevojat tuaja?
 
A mendoni se informacionet në faqen tonë të internetit janë lehtë të disponueshme?
 

 

 

  • Dokumentacioni i nevojshëm
  • Tarifa
  • AMS Misioni
  • Raportet Kuartale
  • Pyet AMS
  • Ligje
  • Regjistër të shoqërive të sigurimit