Последната промена е направена на:
17 септември 2019 во 13:22 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Прес конференција за промоција на новото осигурување во земјоделството подржано од Европа Ре
Среда, 17 Септември 2014 14:30

subv-mzsvНа 15 септември, 2014 година во Скопје се одржа прес конференција за промоција на новото осигурување во земјоделството, подржано од Европа Ре друштво за реосигурување одговорно за имплементирање на програмата за осигурување од ризици од катастрофи и временски неприлики - Southeastern Europe Catastrophe Risk Insurance Facility (SEEC CRIF).

Претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, г.Климе Попоски имаше свое обраќање при што изрази огромно задоволство од промовирањето на новиот производ за индексно осигурување на остварени приноси од посеви во Македонија, наменет за продажба преку домашните друштвата за осигурување, а развиен од страна на Европа Ре.

Притоа, искажа задоволство од пристапот што го имаше Европа Ре во креирањето на новиот производ во кој се вградени најнапредни технологии за управување со ризици, применети се високи стандарди за акредитација на домашните друштвата за осигурување преку кои ќе се продаваат полисите а со тоа е направена и најдобра понуда за реосигурување што влева дополнителна сигурност во функционирањето на целиот систем. Тоа претставува дополнителна гаранција дека осигурениците ќе бидат фер и навремено обесштетени доколку нивните посеви претрпат штети под влијание на временските непогоди.

Во име на Агенцијата за супервизија на осигурување, како регулаторно тело на осигурителниот сектор, тој истакна комплетна поддршка за процесот на воведување на новиот осигурителен производ притоа истакнувајќи дека Агенцијата значително придонесе во неговото креирање. На овој начин, во рамки на својата мисија за развој на пазарот на осигурување, Агенцијата активно се вклучи во креирање соодветни услови и амбиент за понатамошен развој на осигурувањето во земјата што во континуитет треба да придонесе за раздвижување на економскиот развој и просперитет и благосостојба на граѓаните....

повеќе ...

   

 
Спроведување на стручен испит потребен за добивање на дозвола за работа како овластен актуар
Петок, 05 Септември 2014 13:50
Агенцијата за супервизија на осигурување ги информира сите заинтересирани лица дека со почеток од 3 ноември 2014 година, во времетраење од 2 (две) години, ќе организира обука за актуари по чие посетување и успешно полагање на испитите, кандидатите ќе може да се здобијат со...
Повеќе...
 
Информација за реализирани настани во организација на Агенцијата за супервизија на осигурување
Вторник, 17 Јуни 2014 13:15
Во периодот од 2 до 5 јуни 2014 година Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) се јави како организатор и домаќин на повеќе настани од регионално и меѓународно значење за супервизијата на осигурувањето. На настаните присуствуваа вкупно 81 претставници и учесници од...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА
Вторник, 03 Јуни 2014 10:35
Почитувани,

Со особена чест и задоволство Ве известуваме дека во периодот од 3 до 5 јуни 2014 година Агенцијата за супервизија на осигурување(АСО) ќе се јави како организатор и домаќин на повеќе настани од регионално и меѓународно значење за супервизијата на осигурувањето...
Повеќе...
 
Испит за застапници на осигурување 12 и 13.05.2014
Вторник, 06 Мај 2014 00:00
Агенцијата за супервизија на осигурување  ги информира лицата кои се пријавиле на обука и испит за застапници во осигурување, и тоа:

Испит за  застапници во осигурување ќе се спроведе на 12.05.2014 година  во просториите на Европски Универзитет со почеток во 15:30 часот...
Повеќе...
 
Известување за полагање на поправен испит
Вторник, 02 Септември 2014 00:00
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите заинтересирани кандидати дека поправниот испит за застапници во осигурување односно осигурителни брокери ќе се одржи на ден 15.09.2014 година, во 15:00 часот, во просториите на Европски Универзитет.

Пријавите за...
Повеќе...
 
Известување за полагање на поправен испит
Понеделник, 16 Јуни 2014 12:58
Известување за полагање на поправен испит

Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите заинтересирани кандидати дека поправниот испит за застапници во осигурување односно осигурителни брокери ќе се одржи на ден 30.06.2014 година, во 15:00 часот, во просториите...
Повеќе...
 
Конкурс за годишна награда за млади истражувачи
Понеделник, 02 Јуни 2014 08:48
К   О   Н   К   У   Р   С

за годишна награда за млади истражувачи за најдобар труд од областа на управување со ризици и осигурување во Република Македонија за 2014 година

 

Со цел стимулирање на развојот на научната мисла и изработка на трудови...
Повеќе...
 
Испит за осигурителни брокери 13.05.2014
Вторник, 06 Мај 2014 00:00
Агенцијата за супервизија на осигурување  ги информира лицата кои се пријавиле на обука и испит за осигурителни брокери, и тоа:

Испит за  осигурителни брокери ќе се спроведе на 13.05.2014 година  во просториите на Европски Универзитет со почеток во 15:30 часот...
Повеќе...
 
« ПочетокПред11121314151617181920СледноКрај »

Страница 15 од 22

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување