Ndryshimi i fundit është bërë:
15 shkurt 2018 në ora 14:42.
MacedonianEnglishAlbanian
header_al
Ngjarje përmbyllëse me rastin e projektit të binjakëzimit "Harmonizimi i mëtejshëm me BE-në në fushën e sigurimit dhe rritja e operacioneve të tregut"
E martë, 28 Nëntor 2017 08:57

Me qëllim të harmonizimit të mëtejshëm me legjislacionin e BE-së në fushën e sigurimit dhe rritjes së operacioneve të tregut, Ministria e Financave në bashkëpunim me Agjensinë për Mbikëqyrje të Sigurimeve dhe Fondacionin Ndërkombëtar Iberoamerikan në 21 muajt e fundit punoi në projektin e binjakëzimit me çrast më 17 nëntor 2017 realizoi ngjarjen përmbyllëse. Projektin e realizoi Drejtoria e Përgjithshme e Sigurimeve dhe Fondeve të Pensioneve të Mbretërisë së Spanjës.

slika1

Qëllimi kryesor i projektit është transponimi i Direktivës për themelimin dhe zhvillimin e veprimtarisë së biznesit për sigurim dhe risigurim - Solvencë II në legjislacionin e ri dhe aktet e reja nënligjore.

Tanimë e dimë se Direktiva Solvencë II solli risi dhe ndryshime për kompanitë e sigurimeve, sigurimet dhe përfituesit e sigurimeve njëkohësisht dhe paraqet ndryshimin më të rëndësishëm në industrinë e sigurimeve evropiane deri më sot. Këto ndryshime janë aq gjithpërfshirëse në mënyrë që ndikojnë në ndryshimin e modelit të biznesit të kompanive të sigurimeve në tërësi, si dhe në modelin e zbatimit të mbikëqyrjes i cili do të bazohet në rreziqe. Sinqerisht shpresoj se rezultati i projektit të binjakëzimit do të jetë udhëzues cilësor në reformat e parapara në tregun e sigurimeve, theksoi Klime Poposki, Kryetar i Këshillit të ekspertëve të Agjencisë për Mbikëqyrje të Sigurimeve, në ngjarjen përmbyllëse.

Në kuadër të ngjarjes përmbyllëse u zhvillua edhe një tryezë e rrumbullakët me temë "Implementimi i Solvencë II", e cila u moderua nga z. Klime Poposki, pjesëmarrës ishin përfaqësues nga BE-ja, edhe atë:

 • Havier Kastillo, Drejtoria e Përgjithshme e Sigurimeve dhe Fondeve të Pensioneve të Mbretërisë së Spanjës
 • Petar Pjer Matek, Kryetar i Bordit Drejtues të HANFA, Kroaci
 • Gordana Letica, anëtare e Bordit Drejtues të HANFA, Kroaci
 • Nina Kollçakova, Sekretare e Përgjithshme e Shoqatës së Kompanive Bullgare të Sigurimeve, Bullgari, dhe
 • BoshtjanVovk, Zëvendës Drejtor dhe Shef i Departamentit të Mbikëqyrjes në Agjencinë e Mbikëqyrjes së Sigurimeve të Sllovenisë.

slika2

Në kuadër të panelit, pjesëmarrësit paraqitën pikëpamjet e tyre mbi zbatimin e Direktivës së Solvencës II në vendet e tyre. Konkluzionet kryesore zhvilloheshin në drejtim që ky proces është kompleks dhe kërkon shumë angazhim dhe burime edhe për kompanitë e sigurimeve por edhe për autoritetet mbikëqyrëse.

 
U shpall fituesi i Konkursit për përzgjedhjen e punimit më të mirë kërkimor në fushën e menaxhimit të rreziqeve dhe sigurimeve në Republikën e Maqedonisë për vitin 2017.
E enjte, 16 Nëntor 2017 19:17
Këshilli i ekspertëve të Agjencisë për Mbikëqyrje të Sigurimeve, në mbledhjen e mbajtur më 27.10.2017, miratoi raportin e Komisionit për përzgjedhjen e punimit më të mirë kërkimor në fushën e menaxhimit të rreziqeve dhe sigurimit në Republikën e Maqedonisë për vitin 2017, me çrast punimin e Angella Blazheska - "Analiza e ndikimit të rrezikut operacional në suksesin e biznesit të kompanive për sigurimin e jo-jetës në Republikën e Maqedonisë," e shpalli fitues të...
Lexo ma...
 
Vizitë pune e realizuar me përfaqësuesit e Rregullatorit të Tregut Financiar Austriak
E enjte, 20 Korrik 2017 13:46
Më 5/17/2017, Agjencia e Mbikëqyrjes së Sigurimeve organizoi një punëtori me përfaqësues të Rregullatorit të Tregut Financiar Austriak (FMA) dhe Shoqatës Austriake të Sigurimeve (VVO), në të cilën morën pjesë anëtarët e organeve drejtuese të shoqërive të sigurimit.

Kjo punëtori synonte t'u mundësojë pjesëmarrësve të njihen me sfidat e reja në rregulloren e sigurimeve në Bashkimin Evropian. Ka kaluar një periudhë prej 18 muajsh nga implementimi i Direktivës së...
Lexo ma...
 
KONKURS për çmim vjetor për studiuesit e rinj për punë më të mire kerkimore në fushën e menaxhimit të rrezikut dhe të sigurimit në Republikën e Maqedonisë për vitin 2017
E martë, 16 Maj 2017 00:00
Me qëllim për të stimuluar zhvillimin e mendimit shkencor dhe përgaditjen e kërkimeve studimore në fushën e menaxhimit të rrezikut dhe të sigurimit në Republikën e Maqedonisë, si dhe afirminin e profesionistëve të rinj, Agjencia për mbikëqyrjen e sigurimeve do të jep çmim vjetor në vitin 2017 për kërkim studimor në fushën e menaxhimit të rrezikut dhe të sigurimit në Republikën e Maqedonisë.

 

Çmimi vjetor i Agjencisë për mbikëqyrjen e sigurimeve është në...
Lexo ma...
 
Konkurs për fëmijë dhe të rinj me rastin e Ditës botërore të kursimit – 31 tetor 2017
E enjte, 07 Shtator 2017 09:37
KONKURS PËR FËMIJË DHE TË RINJ ME RASTIN E DITËS BOTËRORE TË KURSIMIT – 31 TETOR 2017



BANKA POPULLORE E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, MINISTRIA E FINANSAVE DHE AGJENCIA E MBIKËQYRJES SË SIGURIMEVE

SHPALLIN

KONKURS PËR FËMIJË DHE TË RINJ TË ARSIMIT FILLORE DHE TË MESËM.

EJANI TË FESTOJMË DITËN BOTËRORE TË KURSIMIT - 31 TETOR DUKE PIKTURUAR DHE DUKE SHKRUAR VJERSHA:

KATEGORIA E PARË ME TEMË:

KURSIM – “EDHE UNË MUND TË KURSEJ”

KATEGORIA E DYTË ME...
Lexo ma...
 
Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi në mes të Agjencisë për Mbikëqyrjen e Sigurimeve dhe Fakultetit Juridik "Justiniani i Parë"
E hënë, 17 Korrik 2017 00:00
Agjencia për Mbikëqyrjen e Sigurimeve më datë 14 korrik, të vitit 2017, me Universitetin "Shën. Kirili dhe Metodi ", Fakulteti i Drejtësisë" Justiniani i Parë " nënshkruan Memorandum bashkëpunimi. Me këtë Memorandum bashkëpunimi të dy palët e rregullojnë bashkëpunimin në shkëmbimin e përvojave, njohurive, arsimit, letërsisë, edukimin financiar dhe trajnimin e personelit në zonat ku të dy institucionet kanë personel dhe potenciale të tjera dhe interesa. Memorandumi...
Lexo ma...
 
Java Globale e Parave
E premte, 24 Mars 2017 00:00
Brenda periudhës kohore, duke filluar nga data 2 Prill 2017, do te organizohet eveniment tradicional “ JAVA GLOBALE E PARAVE. Ky eveniment organizohet ne nivel botëror dhe është me te  vetmin qëllim, “Ngritja e vetëdijes qytetare për rolin dhe rëndësine e instrumenteve financiare ne treg”.Agjencia per Mbikëqyrjen e sigurimeve është nje mbështetes i madh i ketij evenimenti me ç’rast do te organizojë një sërë aktivitetesh që synojnë ngritjen e vetëdijes...
Lexo ma...
 
« FilloPara12345678910TjetriFund »

Faqe 1 nga 11

Anketë

A mendoni se faqja jonë e internetit i plotëson nevojat tuaja?
 
A mendoni se informacionet në faqen tonë të internetit janë lehtë të disponueshme?
 

 

 

 • Dokumentacioni i nevojshëm
 • Tarifa
 • AMS Misioni
 • Raportet Kuartale
 • Pyet AMS
 • Ligje
 • Regjistër të shoqërive të sigurimit